2012-07-05 14:04:13• hírek • Szatmár.ro

Csobbanjunk a Túrba!

Vasárnap, július 8-án kerül megszervezésre a Szatmárnémeti EKE Big Jump (Nagy Csobbanás) nevű rendezvénye. Az esemény alkalmából Európa szerte több ezren ugranak folyókba, tavakba ezzel próbálva felhívni a figyelmet a természetes vizek védelmének a fontosságára.

Az elmúlt évtizedek divatos folyószabályozásai ellenére a Túr folyó megőrizte viszonylagos természetközeli állapotát, ebből kifolyólag gazdag élővilágnak ad otthont. Az idei év Nagy Csobbanására a mikolai Deák tanyánál kerül sor, a Túr folyó partján. A Big Jump-ra helyi idő szerint vasárnap, délután 4 órakor kerül sor.

Az EKE csapata rövid programmal készül az érdeklődők számára. Vasárnap reggel 9-kor biciklis kirándulás indul a helyszínre, Szatmárnémeti központjából a főtéri római-katolikus székesegyház előtti parkolóból. A helyszín gyalog is megközelíthető Mikola településről. A Túr parton érdekes programok (vízi csúszda, kötélpálya) és szalonna sütési lehetőség várja a résztvevőket. Táborozó kedvű érdeklődőket már szombat este szívesen látjuk a sátortáborban. Az est hangulatáról a csillagfényes éjszaka és a tábortűz gondoskodik majd.

A hőségre való tekintettel a szervezők felkérik az érdeklődőket, hogy hozzanak magukkal kalapot (vagy valamilyen fej fedőt) és lehetőség szerint ivóvizet.

A Túr Menti Védett Területeken a motorikus járművek használata tilos.

Vasárnap, július 8.
9.00 - 11.00 - Biciklis kirándulás a helyszínre (találkozó: Szatmárnémeti, Szabadság Tér - főtéri római-katolikus Székesegyház előtti parkoló)
11.00 - 15.45 - Szórakoztató programok
15.45 - 16.00 - Úszási tilalom :)
16.00 - BIG JUMP - avagy Csobbanjunk a Túrba!

Szórakoztató programok várnak a kirándulókra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: